neiti masu vilkaisi eilen peiliin. ja mimmoinen masu siellä olikaan? väsyneen näköinen masu. kasvanut masu. ja ei, neiti masu ei odota jälikasvua. hartiat lysyssä, ihan eloton koko neiti.

neiti masu tekee kolmivuorotyötä, ja neiti masulla on ongelma. se taitaa olla nimeltään sokeririippuvuus. joten neiti masu kiskoo makeaa ja rasvaista ja turhaa ruokaa. viime yönäkin neidillä oli mukanaan omenaa, kaalia ja vaikka mitä terveellistä. mutta silti se viime hetkellä haki sen jättipussin karamelleja, joita sitten napsi pitkin yötä. paha olohan sitä seurasi.

eräs asiakas kysyi: olitko sä lapsenakin paksu? ja vastaus on, että syntymässä kyllä. mutta muuten lapsena melkoisen hoikkakin. masennus vei neiti masun syömisen "ihanaan" maailmaan. ja sille tielle se on jäänyt.

jokin aikaa sitten neiti masu oli pitkään matkoilla. neiti kierteli ja kaarteli maailmalla, ja unohti syödä herkkuja! ja se tuli kotiin melkoisen kutistuneena. ei mitenkään laihana, mutta terveenä, iloisena ja reippaana. mutta kun neiti palasi töihin, koko pettymyksen parisuhteessa ja tunsi olonsa yksinäiseksi, löytyi taas vanha polku herkkuineen. ja niin se pirteä ja iloinen neiti masu katosi. ja tilalla on tämä. tönkkö ja väsynyt neiti masu.

neidillä on kortti joogakoululle, uimahalli vieressä ja kävelyreittejä jakaa vaikka kenelle. mutta silti se ei mene. se on liian väsynyt. ja se johtaa taas syöpöttelyyn. ja se pahaan oloon. mikä oravanpyörä!

mutta nyt se ottaa itseään niskasta kiinni. ja avaa siksi tämän. blogin, jotta voi tyhjentää pahan olon tänne, ja huomata miten tyhmää on jos elää niin, että tekee itselleen huonoja asioita. tavoitteet eivät ole ensimmäisenä laihtumisessa, vaan siinä että  löytää taas ilon liikkumisesta ja sen kautta jaksaa paremmin. toki ruokavalio muutos kuuluu samaan.

niin että tästä se lähtee! saa kommentoida, ja kertoa juttuja, ja ihan mitä vain :)